Graffiti a falon? Falfirka a lépcsőházban? A Közösképviselőnk.hu megtalálta a megoldást!

Írjon levelet a Prominens képviselőinek
Prominens
Prominens közös képviselet
Közös képviselet - Budapest
Prominens közös képviselet Prominens társasház kezelés
Közösképviselő Új építésű ingatlanok képviselete
Prominens közös képviselet Prominens közös képviselet

Falfirka mentesítés2010.02.19.

A Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. segítségével ingyenesen eltávolíttatjuk az illegális falfirkákat, az általunk kezelt Társasházak homlokzatairól.

Az illegális graffiti jelenség komoly probléma Magyarországon. Budapest az egyik legszennyezettebb város ebből a szempontból.

 

A Szeretem Budapestet Mozgalom a kerületi önkormányzatok, a szakma, a rendőrség és civil szervezetek összefogásával kidolgozott egy programot. A projektben több útszakasz épületeit megtisztították, iskolákban felvilágosító előadásokat tartottak a falfirkákról és azok káros következményeiről, továbbá legálisan festhető felületeket jelöltek ki.

 

A fellépés összehangolása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság falfirka-ellenes csoportot állított fel, és kiépült egy monitoring rendszer, amelynek lényege, hogy az adott városrészben az összefirkált épületek tulajdonosai eltávolítják a falfirkákat és feljelentést tesznek a tettesek ellen. A programban résztvevő szervezetek szakemberei összegyűjtik, feldolgozzák a fellelhető információkat, segítve a rendőrség munkáját. A program kidolgozása és megvalósítása mellett a szervezők szorgalmazzák a hatályban lévő jogszabályok módosítását, szigorúbb büntetési tételek alkalmazását, a büntethető személyi kör szélesítését.

 

2010- ben aktuális jó kezdeményezésként  említhetem meg, hogy  a Fővárosi Közterület- Fenntartó Zrt több útszakaszon térítésmentesen grafiti mentesíti az társasházak , épületek látható épülethomlokzatát. A társasház tulajdonosainak mindösszesen vállalniuk kell, hogy újabb falfirka esetén feljelentést tesznek a kerületi rendőrségen, elősegítve a monitoring rendszer, és a falfirka- ellenes csoportok hatékony működését.

 

Íly módon megoldottuk Társasházainkban a grafiti mentesítést, amely a lakóknak egy fillérjébe sem került.

 

Bővebb információkért keressen bennünket.

Prominens